Nuorisovaihto

Laurin markkinat 2016. Rotary paikallisen nuorison asialla. Mynämäen Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamies Esko Martikainen selostaa kesä- ja vuosivaihto-oppilaiden mahdollisuuksia, jotka kiinostavat nuoria. Lähinnä lukioikäiset nuoret ovat kohderyhmä.
Kesävaihto 2016. Lukiolainen Jonna Lehto vieraili klubilla ja kertoi kokemuksiaan USA:n vaihto-viikoista. Jonna suositteli kokemusta lämpimästi.

NUORISOVAIHTO

Rotaryn nuorisovaihto on tarkoitettu kaikille nuorille, myös rotaryperheiden lapsille. Nuorisovaihto on Suomessa  edellä mainituista toiminnoista tärkein ja ulospäin näkyvin. Se tarjoaa vuosittain noin 8000 nuorelle, mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin. Vaihtotoiminta ohjaa nuoria vastuuntuntoiseen kansainvälisyyteen ja luo edellytyksiä yhteistyökykyisen ja turvallisen maailman rakentamiselle. Tavoitteena on opettaa erilaisuuden ymmärtämis- ja sietokykyä ja kulttuurien moninaisuuden arvostamista.

Nuorisvaihdon muotoja ovat vuosivaihto ja kesävaihto.

Vuosivaihto on vuoden mittainen perhe- ja opiskelujakso. Hakuaika on elo-lokakuu, vaihtomaa ja kaupunki varmistuvat helmi-huhtikuussa ja vaihto toteutuu seuraavan lukuvuoden aikana.

Kesävaihto-ohjelmassa rotaryjärjestö tarjoaa 15-18 vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden tutustua turvallisesti joko valtamerentakaiseen tai eurooppalaiseen elämänmenoon. Vaihtoon osallistuva isäntäklubi on "takuumiehenä" sille, että nuorelle järjestetään isäntäperhe, jonka jäsenenä hän elää todennäköisesti siihenastisen elämänsä mielenkiintoisimman kuukauden.

Linkki rotarien nuorisovaihdon sivuille:

http://www.ryefinland.com/

 

Yhteystiedot nuorisovaihdon osalta Mynämäen Rotaryklubissa

Nuorisovaihtoasiamies, Esko Martikainen, eskomart58@gmail.com tai klubin presidentti